mandag 21. september 2009

Sagaen om Sunniva 1, "Den svarte fuglen"

av Liv Almendingen

Har hatt denne liggende en stund, for det har vært så mange andre bøker. Men endelig kom turen til den. Jeg hadde forventninger til den, siden andre har gitt den god omtale. Jeg har litt blandede følelser til at svartedauden brukes til å underholde, men men.

Jeg fikk en litt dårlig start på lesingen på grunn av mange avbrudd og at jeg drev og glemte hva jeg hadde lest og ikke så jeg leste avsnitt både her og der omigjen og ble litt lei av å bli forstyrret hele tiden. Men så gikk det bedre.

Første delen er ganske sånn... vanlig. Vi ble kjent med karakterene, og de gjorde ganske så dagligdagse ting. Sunniva er glad og gleder seg til å gifte seg med Gaute om ikke så lenge. Den delen var vel litt kjedelig, eller så var det de nevnte abruddene som gjorde at jeg ikke helt klarte å komme inne i handlingen der.

Men med én gang fremmedkaren kommer til gårds og pesten begynner å spre seg så begynte det å bli spennende. Hvem ville bli rammet, og hvem ville overleve? Hvordan går det med de gjenlevende? Det er jo dette hele serien skal handle om, og nysgjerrigheten drev meg til å lese ut resten da jeg først var kommet så langt. Ja, da holdt historien meg fanget, og det er virkelig flaks at neste bok har vært i salgt noen dager allerede, slik at jeg kan få kjøpt den allerede i morgen!

For jeg er veldig spent på hvordan det går videre. Ikke akkurat på hvordan den avsluttende hendelsen i boka går videre, men mer hvordan det går sånn i det store og det hele. Kanskje er det dét som er det spennende med serien, at den har en slik konkret rød tråd sånn at man vil lese hvordan det går over tid, ikke bare hvordan konflikten sist i boka blir løst i neste bok.

Terningkast: 4,5

2 kommentarer:

 1. Takk for en fin omtale, "Hufza"!
  Bra at du ser at handlingen blir bygget opp over tid. Det vil etter hvert bli flere skjebner som følges, og som får betydning for Sunnivas liv.
  Jeg er veldig spent på hvordan du vil like de neste bøkene mine! Det skjedde mye vondt i middelalderen, men det gjør det også i dag. (Av og til bruker jeg hendelser fra nyhetene som inspirasjon!) Samtidig er jeg veldig opptatt av å prøve å beskrive samhold, hygge og kjærlighet.
  Lykke til videre med lesingen, og takk for at du hjelper oss forfattere med tilbakemeldinger på siden din!
  Klem fra Liv

  SvarSlett
 2. Tusen takk for kommentar, Liv! Jeg gleder meg til å lese videre i serien din. :) Har kjøpt bok 2, men har ikke fått begynt på den enda.

  Angående at det skjer fæle ting både i gamle dager og nå har jeg "kranglet" litt med en annen forfatter om. Visst skjer det fæle ting, men jeg liker egentlig ikke å lese om det, selv om virkeligheten er slik. En god bok lar meg tvertimot flykte fra virkeligheten.

  Men denne serien er litt annerledes fordi det står bakpå første bok at det er Svartedauden det skal handle om, da er man liksom innstilt på tragedier. Men det interessante er jo ikke å lese om de som dør men hvordan de gjenlevende klarer seg videre. Som sagt er jeg spent på resten. :)

  SvarSlett