mandag 12. oktober 2009

Sagaen om Sunniva 3, "Skjebnespill"

av Liv Almendingen

Nei, nå må jeg innrømme at jeg ble skuffet, altså. Etter første bok var jeg veldig positiv til denne serien. Syntes det var en spennende setting, dette med svartedauden. Hvem vill overleve, og hvem ville dø? Og hvordan ville de gjenlevende klare seg? I bok 2 får vi svar på det første spørsmålet, men etter det har bøkene bare handlet om helt vanlige ting. Etter at bok 3 er slutt har Sunniva ikke engang vært tilbake på gården sin. Hun har drevet fra sted til sted og forsøkt å overleve, og gården sin må hun kjempe for om hvis hun vil ha den tilbake.Det synes håpløst siden hun kjemper mot onde og hensynsløse mennesker. Det er også flere menn i Sunnivas liv, og en av dem har flere festermøer til og med. Sånne inntriger og ondskap er jeg ikke så glad i. Så den gode settingen har på en måte rent ut i sanden for meg. Spenningen er over allerede nå, og serien er blitt en "vanlig" serie. Jeg kommer nok til å lese neste bok også, for det kan jo hende jeg tar feil i hvordan det utvikler seg. Kan jo håpe?!

I tillegg til Sunniva følger vi også to andre personer. Den ene er Ragnhild, Sunnivas lillesøster. De to søstrene vet ikke at hverandre lever, de tror at den andre er død i svartedauden. Det om Ragnhild er ikke særlig spennende foreløpig, men en eller annen gang må de vel bli gjenforent, og det blir sikkert artig å lese.

Den siste hovedpersonen er Anders. Med han har det skjedd merkelige ting som vi enda ikke forstår. Det var ikke mye vi fikk vite om hans skjebne i denne boka, men det lille vi får vite vekker min interesse, og jeg ville egentlig lese mer om det! Men det kom ikke noe mer her, så vi får se i neste bok. Kanskje det da skjer noe som er interessant å lese om?

Terningkast: 3

1 kommentar:

  1. Hei, Hufza! Lenge siden jeg så denne anmeldelsen din, men først nå som jeg har fått ny datamaskin, har jeg kunnet svare. Først må jeg si at jeg synes det er utrolig nyttig og flott at flere av dere ihuga serielesere tar dere tid til å skrive litt om hva deres synes om hver bok! Jeg ble selvsagt fryktelig skuffet over at du ikke likte denne så godt, men jeg skjønner jo at smaken er forskjellig. Det eneste jeg kan gjøre er å prøve å skrive enda bedre, og håpe at du henger med videre! Selv begynte jeg å bli fornøyd med bøkene da jeg hadde skrevet 5-6 stykker. Det har kanskje noe med skriveerfaring å gjøre. Jeg lover at det blir mye kjærlighet og spenning også i mine bøker, selv om jeg ikke har kunnet komme utenom mye dramatikk og ondskap. Gleder meg uansett til å høre din mening om bok 4, dersom du leser den!
    Vennlig hilsen Liv

    SvarSlett