fredag 14. august 2009

Morshjerte 3, "Skjebnesvangert valg"

av Anne-Lise Boge

Etter å ha lest Arvesynd var gleden stor da jeg oppdaget en ny serie av samme forfatter. Men jeg ble ganske skuffet etter bok 1. Der skjer det som står på baksiden og kun det. Den samme gamle historien om rikmannsjenta som forelsker seg i en fattig gutt som hun ikke får. Det skjedde lite i bok 1, men i bok 2 skjedde litt mer. Og bok 3 var enda bedre!

Boka handler om når Fru Ludvigsen, som Maren leier hybel hos, oppdager at Maren er gravid. Dette var Marens hemmelighet helt alene, og det blir stor oppstandelse når hybelvertinnen oppdager det.

Egentlig skjedde det ikke veldig mye mer enn akkurat dette, men det er fortalt med stor innlevelse, og vi får grundig vite hva Maren tenker og hvordan hun har det. Det er nesten så jeg går rundt med Marens dårlige samvittighet nå etter at jeg er ferdig med å lese boka. Jeg leste boka i ett langt jafs, for det var liksom spennende selv om det ikke skjedde så mye. Det som kjennetegner boka er mer følelser enn spenning. Og jeg lurer veldig på hvordan det går videre. Jeg håper at det ikke trekker så veldig ut, men at historien går litt fort framover i tid i neste bok.

Terningkast: 4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar