fredag 31. juli 2009

Ildfuglen 1, "Sølvkulens hemmelighet"

Boka handler om Andrine, som blir tatt hånd om av gjestegiversken Stine når moren dør fra henne under fødselen. Ingen vet noe om Andrines mor, annet enn at hun etterlot seg en mystisk sølvkule som hun ville at det nyfødte barnet skulle få.

Boka starter dramatisk med Andrines fødsel en uværsnatt. Det var veldig spennende! Videre fortsetter det med når Andrine er 16 år og får sølvkulen etter sin mor. Den delen er ikke like spennende. Litt for mye hverdagsliv. Riktignok hverdagslivet til en alenemor med to barn på et gjestegiveri ved en farlig skipslei, men likevel... Mot slutten skjer det mer dramatikk, faktisk flere forskjellige ting! Ikke sånn voldsomt nervepirrende, men allikevel OK.

Boka er full av fine detaljer om livet til Andrine, Stine og de andre, og den er også full av mystikk og farlige krefter. Den rommer mange hemmeligheter om Andrines mor og om sølvkulen. Det ga mersmak for meg, så hvis de neste bøkene er like fulle av alt dette så kommer jeg til å følge den. Håper bare ikke at alt det spennende er "brukt opp" i første boka.

Terningkast: 4.

1 kommentar:

  1. Hei Hufza
    Så flott at du likte første bok! Dette er en av de første tilbakemeldingene jeg har fått på serien, og da var det jo ekstra hyggelig at den var bra! Jeg tror nok jeg kan love at dramatikken ikke på langt nær er brukt opp ...
    God lesing videre!
    Hanna Sandvik

    SvarSlett