fredag 2. mars 2012

Morshjerte 16, "Når englene gråter"

Nok en sterk følelsesladet bok fra Anne-Lise Boge! Bøkene hennes slukes i én jafs hver gang. :-) Egentlig er vel ikke alle bøkene fryktelig spennende, men det er noe med hvordan denne forfatteren klarer å få fram følelsene til alle personene i serien. De føler så sterkt, og det har de all grunn til også, med det de opplever. Dype daler av sorg, høye fjell med lykke.

Men når det positive er sagt så er det også dessverre ting som trekker litt ned. Forfatteren har en tendens til å dra ting ut litt vel lenge. Heldigvis ikke over så lang tid som enkelte andre, men likevel. I forrige bok, for eksempel, så skjønte jo leserne tidlig hvaslags mann Martin var og at dette ikke kom til å ende bra. Men Maren skjønte det ikke, gjennom hele boka, og det var nokså irriterende. Det samme er det i denne boka. Vi har for lengst skjønt hva som vil være det riktige for Maren, og da er det irriterende å sitte og lese en hel bok uten at Maren skjønner det sjøl, med alle de tydelige hintene.

Handlingen i boka overrasker meg både på starten og på slutten,og jeg har mine egne teorier om hva dette kan føre til. Alltid morsomt å spekulere, så får jeg se om jeg får rett. :-)

Jeg synes også denne forfatteren har god fantasi sammenlignet med mange andre. Det skjer virkelig mye rart med Maren, og mer håper jeg det skal bli! Selv om jeg skulle ønske enkelte ting ville gått litt fortere fram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar