tirsdag 17. januar 2012

Seriebøker

Lenge siden jeg har skrevet noe om seriebøker her nå, men jeg kan i alle fall nevne hvilke serier jeg leser. Det er jo fort gjort, for det er ikke så mange. :) Det er Morshjerte og Annas skjebne. Legdebarna er ferdig, den fulgte jeg til slutten. Enda en fin serie av denne forfatteren, hun har mange bra! Synd hun har sluttet å skrive...

Her er de seriene man får tak i nå, i alle fall som presenteres på forlagenes sider:

Alvestad: Denne leste jeg 4-5 bøker av, men den ble dessverre aaaaltfor kjedelig.

Annas skjebne: Denne har fenget så langt. Den bygger på serien Farsarven som jeg leste en god del av, men ikke helt til slutten. Abonnerer på Annas skjebne nå.

Arvesynd: Denne leste jeg hele av da den kom første gangen. Nå kommer den i nytt opplag. Jeg fikk første boka i posten og begynte derfor på serien på nytt. Det er fortsatt en flott serie og en av veldig få som kan leses omigjen. Dessverre hadde jeg bare de ca. 4 første bøkene liggende, så det stoppet der på 2. gangs gjennomlesing. Men dette er hvertfall en god nr. 2 etter Isfolket. :)

Bergfoss: Denne har nå nylig kommet i nytt opplag, men jeg leste hele serien den første gangen den kom. Det er også en serie jeg liker godt, men ikke helt i toppen.

Bygdebarn: Denne har jeg lest hele av, den likte jeg godt!

Fiolsteinen: Denne har jeg ikke prøvd. Høres jo ikke så spennende ut.

Fjellroser: Fulgte de første bøkene, men det ble fort kjedelig.

Flammedans: Jeg leste hvertfall første bok, men den fenget ikke noe særlig.

Fossefall: Leste de første bøkene i denne, men den gikk for sakte fram for meg. Klart ikke å holde spenningen oppe. Jeg hater sånne ting som blir dradd ut i bok etter bok, og det som ble introdusert i bok 1 blir liksom aaaldri løst... Kjedelig!

Gabriels hus: Leste de første bøkene, men alt det som vi skjønte etter å ha lest bakpå første boka skjedde jo aldri! Mista tålmodigheten.

Havets datter: Denne leste jeg en del bøker av, men det var jo bare det samme hele tiden, så jeg gikk lei.

Hverdagsengler: Leste første boka. Kjedelig. Skjedde det egentlig noe??

I krig og kjærlighet: Leste første bok. Ekkel! Vil ikke lese mer. Har også sett bakpå de senere bøkene at det er mye krig og elendighet. Nei, denne frister ikke.
Inga Svartdal: Leste de første bøkene, men så ble det kjedelig. Ting dro ut altfor lenge for meg.

Ingebjørg Olavsdatter: Denne fulgte jeg veldig lenge, sikkert i 20 bøker eller noe sånt. Men også den ble for kjedelig til slutt.

Jordmoren: Denne har jeg ikke prøvd, så den vet jeg ikke hvordan er. Ikke av noen spesiell grunn, den har bare ikke blitt prioritert noen gang.

Karoline: Leste hvertfall den første, mulig jeg leste en til, husker ikke helt. Men, den ble i alle fall for kjedelig.

Kystens datter: Denne har jeg ikke lest, men jeg leste den forrige serien til forfatteren og kan tenke meg at det er akkurat det samme her.

Legdebarna: Har jeg lest ut, fin serie! Ikke helt på topp, men bra nok.

Losbarna: En koselig tone i denne serien. Bare så synd at det skjedde for lite og at ting gikk for sakte. Det må skje store ting i hver bok, ellers gidder jeg ikke!

Livets lenker: Leste første boka, men det er kjedelig, kjedelig handling. Leste bakpå de følgende bøkene, men det fristet absolutt ikke.

Livsarven: Tror jeg leste første boka av denne, men den var heller kjedelig.

Margit Sandemos føljetonger: Disse har jeg lest mange ganger. Veldig spennende, alle sammen! Ingen ting som er kjedelig her, nei. :) Bare så synd at jeg husker historien og komplottet litt for godt etter 10 ganger... :)

Maria av Svanberg: Har lest halve første bok, har den fortsatt liggende, kanskje jeg leser resten en gang... Fanget meg ikke så veldig.

Morshjerte: Den beste serien som pågår nå. Jeg liker den, men likte den mest i begynnelsen. Bok 4 er spenningstoppen, og derifra blir det kjedeligere og kjedeligere handling for hver bok. Håper det skjer noen større saker igjen snart!
Nordlysets døtre: Denne fulgte jeg helt til slutten. En del spennende ting, men også kjedelig innimellom.

Novemberbarn: Fulgte denne i noen bøker, mest fordi Tone likte den så godt, så jeg ville gi den en ekstra sjanse. Men, den fenget ikke hos meg. Det gikk altfor treigt. Selv ikke etter 5 - 6 bøker hadde jeg fått vite brøkdelen av spenningen som blir introduksert i bok 1. Nei, altfor sakte...

Odelsjenta: Jeg leste vel hvertfall noe av første bok, men det var litt gjesp, denne og.

Ploarnetter: Denne leste jeg de første få bøkene av. Men så var det vel tiden som ikke strakk helt til. En av de seriene jeg kanskje kunne tenkt meg å lese flere bøker i, men et sånt brennende ønske er det vel ikke.

Rosehagen: Denne fulgte jeg lenge. Den har en egen sjarm. Og mange forviklinger og spennende når gamle hemmeligheter avsløres. Bare så synd at det tok så lang tid mellom hver gang det skjedde en utvikling. Jeg gikk lei til slutt.

Skjebnesøstre: Denne skal komme i februar. Har bestilt gratis førstebok. Har ikke gjort meg opp noen mening om serien enda.

Sofia på Måkøya: Leste første bok her. Mye bra, men det skjedde for lite ordentlig spennende ting.

Solfrid Bernsdatter: Jeg likte settingen og atmosfæren her, men også denne dro ut og ble kjedelig og mistet gnisten etter noen få bøker. Ting gjentok seg og ting jeg ventet på skjedde ikke.

Stina Saga: Denne kommer i februar. Antar at jeg får første boka gratis. Har ikke satt meg inn i hva den handler om, så vi får se om den fenger.

Storgårdsfolk: Denne var kjempespennende i begynnelsen, men så virket det som om forfatteren hadde brukt opp alt det spennende, i alle fall ble den kjedelig etter hvert. Serien pågår faktisk fortsatt, tror jeg så bok 53 i butikken i dag!

Stormvinder: Leste første boka, men likte den ikke i det hele tatt. Ukoselig og lite spennende.

Sunniva: Denne fulgte jeg i begynnelsen. Jeg hadde store forventninger til den, men den skuffet meg. Den kunne vært spesiell, men jeg synes forfatteren gjorde altfor lite ut av den situasjonen serien starter i, sånn rett etter svartedauden. Den handlet jo bare om det samme som de andre seriene allikevel... I alle fall i det store og hele. Jeg antar at det skjedde ting innimellom (i de følgende bøkene) som jeg hadde hatt lyst til å lese om, men det var altfor mye annet kjedelig.

Sønnavind: Fulgte denne i de første bøkene, men det ble for kjedelig etter hvert. Men, en del artige ting om historien vår og Oslo, da.
Teppefall: Denne har jeg ikke prøvd, men har lest Tones anmeldelser og kunne kanskje tenke meg å prøve den.

Tre søstre: Denne forfatteren er lunefull, man vet aldri hva som kan skje. Ting snur seg, kanskje det man håpet på blir lagt i grus. Og så drar det for mye ut også. Ja, det er tidkrevende å lese seriene hennes. Men jeg leste vel hvertfall første bok. Og skjønner at den store hemmligheten neppe blir avslørt de første 40 bøkene eller så!

Villblomster: Denne har jeg ikke prøvd.

Østenfor sol: Leste første boka, men den var heller kjedelig. Måtte tvinge meg til å lese den ut.

1 kommentar:

  1. Jeg liker oversikten din. Veldig greit å få en så fin og ærlig oppsummering av de forskjellige seriene.

    SvarSlett