onsdag 4. april 2012

Stina Saga 1, "Trolløyet"

En ny serie og ny bok, det må jo prøves! :) Jeg liker personene og miljøet her. Er selv delvis oppvokst i Narvik, så jeg har hørt om Ballangen før, selv om jeg ikke akkurat visste så mye. Ja, det er et godt utgangspunkt for en ny serie. Boken er også godt skrevet, og man lever seg godt inn. En bok jeg hadde lyst til å ta fatt på.

Men likevel, det er et stort minus: Handlingen. Hvor er den? Hva er det egentlig som skjer i denne boka? Hvis man skulle gi en oppsummering etter bokas slutt så ville den dessverre vært sørgelig kort. Spennende er ikke ordet jeg vil bruke om boka, for det er ikke mye man lurer på hvordan vil gå. Unntak er de to siste sidene, men det er liksom litt for lite handling for min del, da. Det var langt fra sånn at jeg bare måtte lese videre for å finne ut av hvordan det kom til å gå. Hver gang jeg skulle gå av toget var det helt greit å legge boka ned i sekken.

Man kan jo si at etter første bok er det litt tidlig å si noe om handlingen, men min erfaring er dessverre at første bok gjenspeiler resten av serien godt. Og en handlingsløs førstebok blir nesten alltid en serie med lite handling. Så jeg har ikke store forhåpninger videre her. Men jeg skal ikke utelukke at jeg kjøper bok 2 hvis det skulle passe seg sånn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar